Az Internet előretörésével egyre inkább háttérbeszoruló multimédia CD lemezeket még korai lenne az informatika kelléktárából törölni. Azokon a helyeken, ahol nincs, vagy nem eléggé gyors az Internet, a prezentációt illetve reklámanyagot célszerű CD lemezre elkészíteni, így nagy mennyiségű, illetve rendkívül jó minőségi animációkat, és hanganyagokat használhatunk fel.

A CD előnye más adathordozókkal szemben, hogy nagyon sok információ fér el rajta és használatuk igen elterjedt.

A multimédiás CD egy olyan lemez, mely a rajta megtalálható anyag szöveges, illetve grafikus megjelenésén kívül tartalmazhat zenéket, filmbejátszásokat, animációkat, weboldalakat.
A CD-n bemutatható egy cég története, egy termék használati útmutatója, egy vállalat termékeinek katalógusa. Előnye más reklámeszközökkel szemben, hogy:

mindig elérhető
olcsó
gyorsan bővíthető
kép és hang is megjelenik az információval párhuzamosan (míg egy kiadványban nem)
egy-egy információ változtatásakor nem kell új nyomdai kiadványt készíteni
többnyelvű


A CD-n található képeket, filmeket és hangokat a cég partnere felhasználhatja a cég reklámozásával kapcsolatban.

A Multimédia CD-ket azoknak a cégeknek is ajánljuk, akik sajtótájékoztatókat, előadásokat, konferenciákat tartanak.

A szolgáltatások, termékek vagy bármely téma megértését nagyban segíti, ha az átadni kívánt információt rendszerezve és grafikus elemekkel kiegészítve mutatják be. A multimédiás prezentáció jól felhasználható a vállalat alkalmazottainak továbbképzésében is. Előny, hogy lényegesen olcsóbb, mint egy esetleges könyv vagy bármely más kiadvány elkészítése, és viszonylag csekély ráfordítással mindig frissíthető és a végfelhasználó többször is átnézheti a kívánt részt. Az anyag lehet automatikusan futó vagy lépésről-lépésre vezérelt, de lehetőség van - főleg oktatási témákban - olyan anyagok készítésére is, melyek a megadott válaszok alapján lépnek egy-egy következő oldalra.

A felgyorsult életvitelünk, az örökös időhiány eredményeként megnőtt a kereslet a gyorsan és könnyen használható, de nagy mennyiségű információ közvetítésére alkalmas adathordozók iránt. Ezt valósítja meg az általunk készített CD-ROM, mely áttekinthető struktúrában, rendszerezve képes az információhalmaz átadására. Továbbá a látványos figyelemfelkeltő multimédiás megoldások alkalmazásával tovább fokozható az érdeklődés.

Célunk olyan multimédiás üzleti megoldásokat kínálni, melyek támogatják megrendelőinket céljaik hatékonyabb elérésében. A multimédia egyes elemeit (kép, hang, animáció, videó) kreatív módon ötvözve újszerű módon kommunikálhatunk.


Néhány példa a multimédiás cd felhasználási lehetőségeire:

Multimédiás prezentációk
Üzleti prezentációk
Vállalati beszámoló
Éves beszámoló
Termékprezentációk
Tender prezentációk
Szakmai prezentációk
Közvetlen eladást támogató multimédia
Információs kártyák
Cégbemutató CD-ROM
Termékismertető
Szolgáltatásismertető
Gyártásismertető
Árlista
Katalógus
Exkluzív meghívó
Exkluzív belépő
Hirdetés
Partnerlista
Szórakoztató CD-ROM
Könyvmelléklet
Vizuálisan kidolgozott grafika
Vásárok, kereskedelmi bemutatók
Elektronikus kereskedelem
Direct mail anyagok
Portfolió


A multimédiás CD-romok megjelenési formái:
120 mm átmérőjű normál CD-lemez
80 mm átmérőjű CD-lemez
Shape CD
Névjegykártya CD


Multimédiás prezentációk
A jó előadásnak két szükséges és nélkülözhetetlen feltétele van: a jó témaválasztás, valamint a jó előadó. A technikai fejlődés következtében azonban ez ma már nem elég. Egy prezentáció hatásosságát a tartalmi elemeken kívül jelentősen meghatározza annak megjelenítési formája is. A marketingorientált szemlélet terjedése, valamint a multimédia térhódítása újradefiniálta a "jó prezentáció" fogalmát. Egy sikeres prezentációnak figyelemfelkeltőnek, látványosnak és szórakoztatónak kell lennie, miközben egyszerre gyakorol hatást a hallgatók több érzékszervére. A különböző médiák integrált használata során megszámlálhatatlan újabb, eddig "bevehetetlennek tűnő" út nyílt meg a kreativitás előtt.

Üzleti prezentációk
Üzleti beszámolók, sajtótájékoztatók, éves jelentések, üzleti tervek az érdeklődést folyamatosan fenntartó, látványos módon történő bemutatása a kulcsüzenetek hatékony célbajuttatásával.

Termékprezentációk
Termékbevezető, termékismertető prezentációk nagyszabású show keretén belül a termék sikeres piaci szereplése érdekében.

Tender prezentációk
Pályázati anyagok készítése reklámügynökségek, közintézmények, kis- és nagyvállakozások számára.

Szakmai prezentációk
Különböző témájú tudományos konferenciák előadásainak, rendezvények kísérőeseményeinek korszerű megvalósítása.

Közvetlen eladást támogató multimédia
Olyan bemutató mellyel a személyes eladás során a cégképviselő könnyebben és hatékonyabban mutathatja be cége termékeit, szolgáltatásait. Ez a módszer nagyon sok téren haladja meg hagyományos nyomtatott promóciós anyagokat. A digitális anyagban videó részletekkel megeleveníthetjük akár a termékhez készített TV reklámokat, animációval szemléltetjük a termék alkalmazását, zenével pedig hathatunk az érzelmekre.
Ezeknek az eszközöknek az együttes alkalmazásával rövid idő alatt sokkal nagyobb mennyiségű információ átadására válik lehetőségünk, mint egyéb eladást támogató eszközöknél. Az ismeretek átadása során az előadást szemlélők pontosabb képet kapnak a termékről, illetve annak felhasználási lehetőségeiről.

Cégbemutató CD-ROM
Olyan "beszélő" névjegykártya, mely kiválóan használható cégek termékeinek, szolgáltatásainak, történetének bemutatására, reklámozására.

Szórakoztató CD-ROM
Napjaink leggyorsabban terjedő adathordozója, mely alkalmas a multimédia széleskörű lehetőségeinek kiaknázására. Játékok, tudományos ismeretterjesztő anyagok, lexikonok, irodalmi művek igényes megjelenítését szolgálja.

Könyvmelléklet
Könyvmellékletként rengeteg kép, animációs és videoanyag megjelenítésre is alkalmas. Segítségével távoli tájak érdekességeit, eseményeket, mozgásokat is bemutathatunk, amit a papír által nyújtott technika nem tesz lehetővé.

Direct mail anyagok
DM akciók keretében a kínált termék ill. szolgáltatás korszerű, közérthető bemutatását célozza a multimédia lehetőségeinek kihasználásával.
Sajtótájékoztatók, konferenciák anyagainak CD-ROM-on történő kiosztása.
Előnye, hogy segíti az újságírók munkáját, a konferencia résztvevői utólag könnyen áttanulmányozhatják, pl. az előadások anyagait.

Portfólió CD
A portfólió CD keretében lehetőségünk van úgy álláskeresésre, hogy a bemutatkozó anyagunk CD-n kerül bemutatásra. Megmutatható az az utolsó munkahelyen vagy akár az aktuális időpontig végzett munkánk, vagy feldolgozható a teljes életrajz képpekkel és táblázatokkal, ábrákkal illusztrálva.
Ilyen vizuális bemutatkozás esetén megnyerő formába öntve tálalható a mondandónk.
 

Shape CD
A shape CD (amely lehet audió-, adat-, videó-, multimédiás CD) érdekessége, hogy bármilyen alakot ölthet. Lehet ez akár az Ön cégének logója, vagy termékének formája.
Ideális kiegészítője sajtótájékoztatóknak, DM kampányoknak, rangosabb kiadványoknak, és lehet interaktív névjegykártya, vagy minden eddiginél sikeresebb reklámajándék is.
Az alakra vágott CD nagy előnye az egyediség, illetve a céggel, termékkel való azonosítás.

Névjegykártya CD
Napjaink egyik multimédia újdonsága a névjegykártya CD, mely a normál névjegykártya funkciók ellátásán túlmenően CD lemezként funkcionál. Mérete egy normál névjegykártya méretéhez hasonló, felületén a szokásos olvasható információk helyezhetők el, a tárolt információk lejátszása pedig a CD olvasó tálcájára helyezésével lehetséges.
Segítségével a multimédiás cd összes lehetősége megvalósítható, csak a hordozható információmennyiség kevesebb.
30 és 52 Mbyte tárolására alkalmas változata létezik. Személyes információközlésre és rövid cégbemutatásra ideális.